Wnętrze Clipa.

Akumulator, światła, bezpieczniki, przekaźniki itp

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: Minipower » 11 marca 2014, 17:20

wracam do tematu
Mi podczas instalacji pyta tylko o dwa sterowniki i potem cisza.
Co może być?
Minipower
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 14
Rejestracja: 03 marca 2014, 18:14
Marka: Renault
Model: Scenic II
Silnik: 1.9 dCi (JM0G, JM12, JM1G, JM2C)│ 1870│120 │ 2003.06 -
Rok produkcji: 2004
Województwo: śląskie
Miejscowość: Tychy / Soligorsk

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: michal72 » 11 marca 2014, 18:20

Wszystko wskazuje na uszkodzenie sondy.
Jak nie zainstalujesz czterech to się z niczym nie połączysz.
michal72
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 2767
Rejestracja: 07 lutego 2012, 10:30
Marka: Renault
Model: 1,5 dci i 1,9 dci
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2005
Województwo: świętokrzyskie
Miejscowość: Kielce

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: wacio1967 » 11 marca 2014, 19:03

Da się to naprawić ? Mam to samo. Dwa stery się instalują i dalej cisza. Do Chińczyka strach reklamować, bo teraz większość przesyłek prześwietlają. :rozgniewany:
wacio1967
Moderator
Moderator
 
Posty: 3128
Rejestracja: 08 lutego 2012, 13:21
Marka: Renault
Model: SCENIC CONQUEST 1,9 dCi 130 KM
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2007
Województwo: śląskie
Miejscowość: Tychy

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: michal72 » 11 marca 2014, 20:11

Na pewno sie da.
Znajdziesz na necie firmy naprawiające clipa.
U mnie było to samo jak wpadł do kanału ale po rozebraniu docisnąłem złącza płyt i zadziałał.

Prosze:

http://www.mkwe.pl/serwis/aparatura-pom ... p-renault/

http://www.dmkom.pl/product.php?id_product=184
michal72
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 2767
Rejestracja: 07 lutego 2012, 10:30
Marka: Renault
Model: 1,5 dci i 1,9 dci
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2005
Województwo: świętokrzyskie
Miejscowość: Kielce

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: Minipower » 12 marca 2014, 10:57

znalazłem też artykuł o tym, że nie na wszystkich kompach się to zainstaluje.
I tak też się stało zainstalowałem na innym i wszystko działa OK.
Minipower
Czytelnik
Czytelnik
 
Posty: 14
Rejestracja: 03 marca 2014, 18:14
Marka: Renault
Model: Scenic II
Silnik: 1.9 dCi (JM0G, JM12, JM1G, JM2C)│ 1870│120 │ 2003.06 -
Rok produkcji: 2004
Województwo: śląskie
Miejscowość: Tychy / Soligorsk

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: michal72 » 12 marca 2014, 19:31

Może nie na kompach tylko na systemach.
Mój chodzi tylko z XP.
michal72
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 2767
Rejestracja: 07 lutego 2012, 10:30
Marka: Renault
Model: 1,5 dci i 1,9 dci
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2005
Województwo: świętokrzyskie
Miejscowość: Kielce

Re: Wnętrze Clipa.

Postautor: wacio1967 » 12 marca 2014, 19:44

Na Win 7 też chodzą, ale są inne stery. Ja mam pod XP. Ważna też jest wersja systemu. Musi być 32 bity.
wacio1967
Moderator
Moderator
 
Posty: 3128
Rejestracja: 08 lutego 2012, 13:21
Marka: Renault
Model: SCENIC CONQUEST 1,9 dCi 130 KM
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2007
Województwo: śląskie
Miejscowość: Tychy


Wróć do Instalacja elektryczna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

x
Kto jest online

W skrzynce odbiorczej masz nową wiadomość.

Moje konto

x