Przewód przy UCH

Akumulator, światła, bezpieczniki, przekaźniki itp

Przewód przy UCH

Postautor: myros » 22 grudnia 2013, 19:07

Do UCH dochodzi pojedynczy przewód, do czego on jest?

[ img ]

Przepraszam za niewyraźne zdjęcie, ale nie mam innego.
myros
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 196
Rejestracja: 06 marca 2012, 22:32
Marka: Renault
Model: SC II 1.5 dCi 80 Expression Luxe
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2003
Województwo: lubelskie
Miejscowość: Puławy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: gRRuby » 25 grudnia 2013, 12:53

np alarm
gRRuby
Admin
Admin
 
Posty: 1200
Rejestracja: 07 lutego 2012, 12:57
Marka: Renault
Model: Scenic II 1.9 dCi 120KM
Silnik: 1.9 dCi (JM0G, JM12, JM1G, JM2C)│ 1870│120 │ 2003.06 -
Rok produkcji: 2005
Województwo: mazowieckie
Miejscowość: Vava

Re: Przewód przy UCH

Postautor: myros » 25 grudnia 2013, 21:58

Dzięki, już myślałem, że się nie dowiem. Pytam, bo u mnie odłączony jest.
myros
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 196
Rejestracja: 06 marca 2012, 22:32
Marka: Renault
Model: SC II 1.5 dCi 80 Expression Luxe
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2003
Województwo: lubelskie
Miejscowość: Puławy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: michal72 » 25 grudnia 2013, 22:02

Jakość tego nie powala i trudno coś z niego wywnioskować.
michal72
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 2751
Rejestracja: 07 lutego 2012, 10:30
Marka: Renault
Model: 1,5 dci i 1,9 dci
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2005
Województwo: świętokrzyskie
Miejscowość: Kielce

Re: Przewód przy UCH

Postautor: myros » 25 grudnia 2013, 22:09

Przewód z izolacją- grubości ok 2,5 - 3mm. Przykręcany do mosiężnej złączki na brzegu obudowy UCH.
myros
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 196
Rejestracja: 06 marca 2012, 22:32
Marka: Renault
Model: SC II 1.5 dCi 80 Expression Luxe
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2003
Województwo: lubelskie
Miejscowość: Puławy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: gRRuby » 25 grudnia 2013, 22:15

No to nie alarm - za gruby. Musisz zrobić lepsze zdjęcie.
Na tym nic nie widać i nawet nie ma co go zamieszczać.
gRRuby
Admin
Admin
 
Posty: 1200
Rejestracja: 07 lutego 2012, 12:57
Marka: Renault
Model: Scenic II 1.9 dCi 120KM
Silnik: 1.9 dCi (JM0G, JM12, JM1G, JM2C)│ 1870│120 │ 2003.06 -
Rok produkcji: 2005
Województwo: mazowieckie
Miejscowość: Vava

Re: Przewód przy UCH

Postautor: myros » 25 grudnia 2013, 22:28

Postaram się zrobić inne.
myros
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 196
Rejestracja: 06 marca 2012, 22:32
Marka: Renault
Model: SC II 1.5 dCi 80 Expression Luxe
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2003
Województwo: lubelskie
Miejscowość: Puławy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: wacio1967 » 26 grudnia 2013, 00:13

A nie masz przypadkiem fabrycznej nawigacji ?
wacio1967
Moderator
Moderator
 
Posty: 3079
Rejestracja: 08 lutego 2012, 13:21
Marka: Renault
Model: SCENIC CONQUEST 1,9 dCi 130 KM
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2007
Województwo: śląskie
Miejscowość: Tychy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: reno » 26 grudnia 2013, 13:32

antena HF
reno
Bywalec
Bywalec
 
Posty: 62
Rejestracja: 11 lutego 2012, 20:01
Model: grand scenic II -2005

Re: Przewód przy UCH

Postautor: myros » 27 grudnia 2013, 20:25

wacio1967 pisze:A nie masz przypadkiem fabrycznej nawigacji ?


Niczego nie zauważyłem, ale coś było, bo na przedniej szybie, od strony pasażera jest przyklejona jakaś czarna kostka. Przewód idzie w stronę konsoli środkowej i nie jest podłączony.

A antena HF to do czego?
myros
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 196
Rejestracja: 06 marca 2012, 22:32
Marka: Renault
Model: SC II 1.5 dCi 80 Expression Luxe
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2003
Województwo: lubelskie
Miejscowość: Puławy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: oxymedia » 28 grudnia 2013, 00:51

Musisz wkładać kartę do czytnika żeby samochód odpalił? Jeżeli nie, masz HF :)
oxymedia
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 81
Rejestracja: 13 grudnia 2013, 01:41
Marka: Renault
Model: Scenic II 1,9dci 120KM F9Q
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2004
Województwo: mazowieckie
Miejscowość: Warszawa

Re: Przewód przy UCH

Postautor: myros » 28 grudnia 2013, 11:25

oxymedia pisze:Musisz wkładać kartę do czytnika żeby samochód odpalił? Jeżeli nie, masz HF :)

Mam HF, ale to raczej nie to. Przewód od UCH jest odłączony, a HF działa. Myślałem, że antena od czegoś innego. :)
myros
Klubowicz
Klubowicz
 
Posty: 196
Rejestracja: 06 marca 2012, 22:32
Marka: Renault
Model: SC II 1.5 dCi 80 Expression Luxe
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2003
Województwo: lubelskie
Miejscowość: Puławy

Re: Przewód przy UCH

Postautor: michal72 » 28 grudnia 2013, 14:59

Może od Radia Maryja.
michal72
Ekspert
Ekspert
 
Posty: 2751
Rejestracja: 07 lutego 2012, 10:30
Marka: Renault
Model: 1,5 dci i 1,9 dci
Silnik: Diesel
Rok produkcji: 2005
Województwo: świętokrzyskie
Miejscowość: Kielce


Wróć do Instalacja elektryczna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

x
Kto jest online

W skrzynce odbiorczej masz nową wiadomość.

Moje konto

x